Książka „Japoński rok od kuchni” już w sprzedaży!

Właśnie ukazała się najnowsza książka Wydawnictwa Kirin „Japoński rok od kuchni” Janny Jassem i Aleksandra Szojera.

Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku – ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.

 

Liczba stron: 174
Format: album
Okładka: miękka
Cena detaliczna: 49,90 zł
Polecamy!