22 lutego nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN trafi do sprzedaży książka Michaela Bootha „Istota ryżu. O duszy japońskiego jedzenia”.
- Kto zgadnie, jaki jest najpopularniejszy alkohol na świecie?
- Jak zamienia się wodorosty w idealnie cienkie, kwadratowe arkusze nori?
- Jeśli Japończyk przychodzi na czas, to dlaczego jest spóźniony?
- Jaki wybór co do ścieżki kariery ma przedstawiciel 24. pokolenia rodzinnej firmy piekarskiej liczącej pięć wieków?
- Jak smakuje kompot z fasoli?
- Czym jest wszechobecne w Japonii tare?
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki „Sushi i cała reszta” po dziesięciu latach wraca do Japonii, by zgłębić kulturę jedzenia tego kraju i lepiej poznać jego mieszkańców.
Istota ryżu. O duszy japońskiego jedzenia
Autor: Michael Booth
14.5×20.5cm, oprawa miękka, s. 384
Cena: 39 zł
ISBN: 9788301197889
Premiera: 2018-02-22
Polecamy!