„Istota ryżu” – zapowiedź Wydawnictwa NaukowegoPWN

22 lutego nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN trafi do sprzedaży książka Michaela Bootha „Istota ryżu. O duszy japońskiego jedzenia”.

  • Kto zgadnie, jaki jest najpopularniejszy alkohol na świecie?
  • Jak zamienia się wodorosty w idealnie cienkie, kwadratowe arkusze nori?
  • Jeśli Japończyk przychodzi na czas, to dlaczego jest spóźniony?
  • Jaki wybór co do ścieżki kariery ma przedstawiciel 24. pokolenia rodzinnej firmy piekarskiej liczącej pięć wieków?
  • Jak smakuje kompot z fasoli?
  • Czym jest wszechobecne w Japonii tare?

Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki „Sushi i cała reszta” po dziesięciu latach wraca do Japonii, by zgłębić kulturę jedzenia tego kraju i lepiej poznać jego mieszkańców.

Istota ryżu. O duszy japońskiego jedzenia

Autor: Michael Booth
14.5×20.5cm, oprawa miękka, s. 384
Cena: 39 zł

ISBN: 9788301197889

Premiera: 2018-02-22

Polecamy!

Zapisz