strona Torii Witamy na forum Torii! Zaloguj się, lub zarejestruj.
07.09.2010, 16:06:27
Strona główna Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności: Witamy na forum Torii!

Forum Torii  |  TORII  |  Czasopismo (Moderator: rednacz)  |  Wątek: Torii #6 « poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Torii #6  (Przeczytany 456 razy)
rednacz
Global Moderator
Samurai

« : 16.06.2010, 20:23:16 »

Wlasnie konczymy prace nad szostym numerem Torii, ktory ukaze sie w sprzedazy juz w lipcu. Beda w nim artykuly o m.in. teatrze kabuki, tatuazach, japonskim wrestlingu i kontrowersyjnym rezyserze - Takashim Miike. Nie zabraknie kontynuacji artykulow z poprzednich numerow - cyklu o kimonach, cesarzach, kadzidlach, stosunkach polsko-japonskich, kamikaze oraz japonskich restauracjach w Polsce. Opublikujemy w nim takze pierwsza czesc przewodnika "Jak wyjechac do Japonii". W tym numerze - jak to zrobic za darmo (albo bardzo tanio) Uśmiech W kwestii formy tak jak obiecalismy - klejenie zastapimy szyciem.
Storm232
Gaijin
*

'You're my obsession.. My fetish, my religion..'

« Odpowiedz #1 : 27.06.2010, 02:42:44 »

O nie! Tylko nie szycie -.-

'Sometimes I just want to go for a walk and hold her hand..'
rednacz
Global Moderator
Samurai

« Odpowiedz #2 : 28.06.2010, 07:32:55 »

Sie zdecydujcie, ludzie - klejenie zle, szycie zle... zostaje tylko opcja dziurkowania do segregatora Uśmiech
Na stronie w dziale "Wydania" zamiescilismy dokladny spis tresci, a w sklepiku wydawnictwa (www.sklep.kirin.pl) pojawila sie opcja pre-order Torii #6. Magazyn w polowie lipca trafi do empikow, Ruchu i wybranych ksiegarn wysylkowych.
Storm232
Gaijin
*

« Odpowiedz #3 : 28.06.2010, 12:40:36 »

Nie narzekałam na klejenie... Ale wiem, że nie da się nigdy wszystkim dogodzić, więc zrobicie co chcecie, ale nadal uważam, że klejenie wygląda korzystniej. Mrugnięcie

3x3cu70r
Gaijin
*

« Odpowiedz #4 : 28.06.2010, 19:14:08 »

Dla mnie ważne, żeby się trzymało i żeby teksty były na poziomie. Poprzedni numer niestety posypał mi się zaraz po kupnie, niczym śnieg na wigilię Uśmiech
Storm232
Gaijin
*

« Odpowiedz #5 : 28.06.2010, 22:36:39 »

To ja mam chyba szczęście, bo wszystkie numery, które kupiłam są w idealnym stanie. Mrugnięcie

sylviak7
Gaijin
*

« Odpowiedz #6 : 08.07.2010, 18:41:15 »

No, dokładnie, szczęście masz, bo mnie też się rozsypał ostatni numer. Co do szycia, zobaczymy jak to się sprawdzi, może nie być najgorzej. W każdym razie lepiej niż z dotychczasowym klejeniem, ale wypowiem się jak kupię.
A jak tam poszło z haiku czytelników? Odkryliście jakieś młode talenty? Uśmiech
Storm232
Gaijin
*

« Odpowiedz #7 : 12.07.2010, 23:20:43 »

Hmm... A mówią mi, że jestem strasznym pechowcem. Mrugnięcie

rednacz
Global Moderator
Samurai

« Odpowiedz #8 : 19.07.2010, 18:04:08 »

Torii #6 juz jest, biorac pod uwage poprawke na tempo wykladania towaru na polki, najdalej pod koniec tygodnia mozna bedzie bezpiecznie szturmowac empiki (przypominam: dzial Geografia / turystyka) i kioski Ruchu - lub nasz sklepik internetowy czy Allegro.
Zgodnie z zapowiedzia numer jest szyty, ale poza brakiem grzbietu z numerkiem urody mu to nie odbiera. Tak, konkurs haiku zostal rozwiazany, nagradzamy trzy najwieksze talenty poetyckie. W ogole bylismy pozytywnie zaskoczeni poziomem, bylo w czym wybierac, choc nie bylo to proste Uśmiech
Leafy Bea
Gaijin
*

« Odpowiedz #9 : 22.07.2010, 21:28:27 »

Witam :)

Dzisiaj kupiłam 6 nr Torii we wrocławskim empiku w renomie, tak jak pisaliście w dziale turystycznym. Od razu rzuciło mi się w oczy szycie magazynu i ilość kolorowych stron na świetnym papierze! No i ta pikselowata okładka :D Wybaczcie, ale zastanawiałam się przez chwilę czy nie tracę wzroku :)) Nie komentowałam poprzednich numerów więc podsumuję moje odczucia tutaj. Torii w kolorze wygląda pięknie! Cieszę się, że ciągle ewoluuje, ale na szczęście nie dotyczył mnie problem wypadania kartek :) Nie mam dla Was żadnych minusów! Piszecie ciekawe, urozmaicone tematycznie artykuły, które łykam z przyjemnością. Drukujecie bezcenne ;) zdjęcia z Japonii! Jeśli mogłabym sobie czegoś życzyć to z chętnie powiesiłabym jakiś okołojapoński plakat na ścianie :D Np. kwiaty wiśni, czy słynne fale Hokusai'a, może być tez samurai :D Wiem, że to trochę infantylny pomysł i nie każdemu przypadłby do gustu, ale mam nadzieję, że kiedyś będziecie mieć tylu czytelników, że stanie się to możliwe :) O, albo kalendarz na cały rok? I krzyżówka z horoskopem na końcu numeru! To tak pół żartem, ale po zastanowieniu myślę, że to mogłoby  być ciekawe :))

Pozdrawiam serdecznie całą redakcję i życzę samych sukcesów w przyszłości!
Miss Monday
Gaijin
*

« Odpowiedz #10 : 31.07.2010, 13:41:13 »

Mnie się też nic nigdy nie rozleciało. Może kwesta techniki czytania. Pisma klejone to nie "Twój tydzień", nie można chlasnąć na płask i czytać do pomidorówki.  Mrugnięcie
sylviak7
Gaijin
*

« Odpowiedz #11 : 01.08.2010, 23:29:42 »

Tak, konkurs haiku zostal rozwiazany, nagradzamy trzy najwieksze talenty poetyckie. W ogole bylismy pozytywnie zaskoczeni poziomem, bylo w czym wybierac, choc nie bylo to proste Uśmiech
No ładnie! Wyjechałam na wakacje a tu taka niespodzianka: mail, że wygrałam konkurs, aaaa! Uśmiech
Squall
Gaijin
*

« Odpowiedz #12 : 25.08.2010, 20:51:46 »

Witam, mam takie pytanie- w jak dużym nakładzie wydawane jest Torii - 500, 1000 egzemplarzy - więcej?
rednacz
Global Moderator
Samurai

« Odpowiedz #13 : 26.08.2010, 08:33:40 »

Tajemnica firmowa Uśmiech Ale duzo wiekszym i bedzie jeszcze wiekszym, bo nam sie znowu naklad skonczyl.
Strony: [1] Drukuj 
Forum Torii  |  TORII  |  Czasopismo (Moderator: rednacz)  |  Wątek: Torii #6 « poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Forum Torii | Działające na SMF 1.1.5.
© 2005, Simple Machines LLC. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!