strona Torii Witamy na forum Torii! Zaloguj się, lub zarejestruj.
07.09.2010, 17:24:03
Strona główna Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności: Witamy na forum Torii!

Forum Torii  |  JAPONIA  |  Kultura ogólnie (Moderator: Krasnoludka)  |  Wątek: Laleczki kokeshi « poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Laleczki kokeshi  (Przeczytany 2781 razy)
hijikata
Gaijin
*

« : 03.11.2008, 14:25:17 »

Czy ktos moze zetknal sie z fenomenem popularnosci laleczek kokeshi i oswieci mnie, skad on sie bierze (nie chodzi mi o wyguglanie, tylko skad waszym zdaniem bierze sie ich popularnosc).
cullina
Gaijin
*

« Odpowiedz #1 : 03.11.2008, 18:00:52 »

Wiesz ostatnio w meblach VOX jest kolekcja Japońska. I można zamówić sobie laleczki kokeshi, ale skąd one takie sławne to nie mam pojęcia.
Kania
Gaijin
*

« Odpowiedz #2 : 11.02.2009, 21:57:01 »

Czy ktos moze zetknal sie z fenomenem popularnosci laleczek kokeshi i oswieci mnie, skad on sie bierze (nie chodzi mi o wyguglanie, tylko skad waszym zdaniem bierze sie ich popularnosc).

Hej! Moja Hohoemi jest prezentem urodzinowym - symbolizuje szczęście i witalność. Dziś przyszła pocztą jej kuzynka Sakura. Zamierzam mieć je wszystkie!!!  Mrugnięcie Dlaczego? Są... idealne Uśmiech. Ale poważnie. Harmonia i prostota to cechy sztuki z Japonii,  kokeshi są talizmanem, zabawką, symbolem i w dodatku tak precyzyjnie wykonane...
Kania
Gaijin
*

« Odpowiedz #3 : 12.02.2009, 09:41:22 »

Wiesz ostatnio w meblach VOX jest kolekcja Japońska. I można zamówić sobie laleczki kokeshi, ale skąd one takie sławne to nie mam pojęcia.

Znalazłam w Polsce jeden sklep, w ktorym można kupić kokeshi. Zanshin.pl, jest dość duży wybór.
Valka
Gaijin
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 24.04.2009, 19:53:04 »

Hm, nie wiem, czy przypadkiem w sklepiku Muzeum Manggha w Krakowie nie sprzedają tych laleczek Uśmiech. W tej chwili nie pamiętam dokładnie, bo nie zwracałam uwagi, ale coś mi się tak kojarzy Język.
rednacz
Global Moderator
Samurai

« Odpowiedz #5 : 25.04.2009, 06:48:26 »

Heh, w Torii#3 bedzie krotki artykul na ten temat - polecam wszystkim zainteresowanym tematem. Uśmiech
Kania
Gaijin
*

« Odpowiedz #6 : 30.04.2009, 10:42:24 »

Świetnie, mało wiem o ich historii. Gdzie można kupić gazetę Torii?
Kania
Gaijin
*

« Odpowiedz #7 : 30.04.2009, 10:54:57 »

hłe,hłe! Nie jestem blondynką Uśmiech, otworzyłam w menu "gdzie kupić" Uśmiech i już wiem Uśmiech
Strony: [1] Drukuj 
Forum Torii  |  JAPONIA  |  Kultura ogólnie (Moderator: Krasnoludka)  |  Wątek: Laleczki kokeshi « poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Forum Torii | Działające na SMF 1.1.5.
© 2005, Simple Machines LLC. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!